Om Strikkekista


Strikkekista eies og drives av meg, Ingvill Freland. Jeg bor i Sørli i Lierne kommune, en vakker fjellkommune ved svenskegrensa i Midt-Norge.

Strikking er min store lidenskap og jeg har strikket siden jeg som 5 – 6 åring lærte kunsten av Mamma og Gommo.

Plaggene jeg lager har et vidt spenn, og favner alt fra røffe hverdagsplagg til feminine festantrekk, det er både til barn og voksen, jente/damestrikk og gutte/herre-strikk samt noe interiørstrikk.

Når jeg skaper strikkeklær, er det gjerne fargekombinasjoner eller sammensetning av ulike garnkvaliteter som inspirerer meg. Andre ganger kan det være teknikker som setter i gang skaperprosessen. Og så strikker jeg ivei etter bildet jeg har på netthinna. Jeg strikker og rekker opp, strikker og rekker opp… Noen ganger strander prosjektene underveis i prosessen, men mange blir ferdige og gjort tilgjengelig som pdf-mønstre her i butikken og på Ravelry.

Jeg er mest kreativ når jeg kan boltre meg i en haug med garn og virkelig gå inn i min egen strikkeboble. Den vakre naturen og ikke minst seteren vår, hvor jeg finner ro og skaperglede, har stor betydning for meg. Pinner og garn er alltid med i sekken!

Jeg har kommet til den erkjennelse at jeg trenger kreativ utfoldelse på linje med fysisk aktivitet og god mat for at jeg skal trives! Dette er aktiviteter som gir meg energi, og hvor viktig er det ikke å holde balanse mellom energiforbruk og –inntak i vårt hektiske samfunn!? Derfor er det lov å si: Jeg har ikke tid, – jeg må strikke!

Ønsker alle mange koselige stunder med strikkinga!